Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijene nafte u padu

RATOVANJE JE SKUPO Prvi put u povijesti arapske zemlje uvode porez za građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest zemalja Perzijskog zaljeva, od kojih su neke među najbogatijima na svijetu, dogovorile su da će po prvi puta u povijesti uvesti PDV.

Saudijska Arabija, Kuvajt, Bahrein, Oman, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati prisiljene su, zbog velikih troškova koje ulažu u vojne resurse te pada cijena nafte na svjetskom tržištu, građanima uvesti porez na dodanu vrijednost.

Saudijska Arabija prisiljena je povući na desetke milijardi dolara iz investicijskih fondova kako bi smanjila proračunski deficit. Unatoč tome, ipak nastavlja s podržavanjem pobunjeničkih snaga u Siriji kao i s vojnom kampanjom u Jemenu.

Cijene nafte najniže su od početka financijske krize, a uvođenjem novog poreza šest arapskih zemalja nada se da će pomoći gospodarstvu ali i građanima da što manje ovise o nafti i plinu.
PDV će biti uveden u naredne tri godine, a izuzetak će biti zdravstvo, obrazovanje, socijala te 94 prehrambena artikla. Svih šest zemalja porez će uvesti istovremeno, piše Independent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritičari krive vladu Kuvajt se bori s izljevom nafte: Zagađene plaže, nafta prijetila i vodovodu Slika nije dostupna Porast od 5 posto Opet rastu cijene nafte, a evo i zašto

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene