Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršalo mu se

Šešelj neće nazad u Haag?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko u Srbiji nije odlučio da Šešelj ne bude predat Haškom tribunalu, izjavio je pravni zastupnik srbijanske vlade.

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je pogoršano, objavili su u četvrtak srbijanski mediji, a pravni zastupnik srbijanske vlade u slučaju ovog haškog optuženika Saša Obradović kazao je da "nitko u Srbiji nije odlučio da Vojislav Šešelj ne bude predat Haškom tribunalu (ICTY)".

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Izbori u Srbiji - 2 Izbori u Srbiji VIDEO Na pitanje o Šešelju, Vučić reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: "Samo mi vi nemojte držati predavanje o ratnim zločincima"

Na pitanje lista Danas hoće li država snositi posljedice ako ne izruči Šešelja, Obradović je rekao da "nitko u Srbiji nije odlučio da Šešelj ne bude predat Haškom tribunalu".

Obradović je u ponedjeljak u ICTY-u zatražio od Žalbenog vijeća očitovanje o tome hoće li će poslati nalog za uhićenje Šešelja jer taj dokument Srbiji nije dostavljen.

"Čekamo odgovor Tribunala. Kad dokument stigne, postupak ide dalje", naglasio je Obradović.

Beogradski tisak u međuvremenu navodi ocjene članova liječničkog tima da je Šešeljevo zdravlje pogoršano, te da je to posljedica reagiranja na kemoterapiju koju je počeo primati zbog raka debelog crijeva i metastaza na jetri.

Vođa liječničkog tima Milovan Bojić tvrdi da Šešeljevo zdravstveno stanje ne dozvoljava njegov povratak u pritvorsku jedinicu.

IZ BEOGRADA ĆE PRAZNIH RUKU: Brammertz se vraća u Haag bez Šešelja

"Ima sve simptome progresije bolesti, zbog čega je pod svakodnevnim medicinskim nadzorom kod kuće i prima infuzije. Riječ je o burnoj reakciji na kemoterapiju ... nema govora o vraćanju Šešelja u Den Haag. Njegov povratak u Tribunal bio bi ravan ubojstvu", citiraju Bojića beogradski mediji.

Šešelj se posljednji put pojavio u javnosti na kongresu radikala u subotu, a za Blic od srijede je rekao kako se "osjeća nešto bolje" i da će "pokušati danas doći na posao, u stranku", budući da radikali četvrtkom održavaju redovite tiskovne konferencije.

Istodobno, mediji tvrde kako su radikali zapali i u financijske probleme jer stranački odbori ne plaćaju članarinu, što je Blicu izravno potvrdio i sam Šešelj.

"Nemaju ljudi para. Tko ima za platiti - plati, tko nema - nema! Nitko nije isključen zbog toga iz stranke. Mi smo stranka siromašnih, ali siromaštvo je znak poštenja", rekao je Šešelj.

Vojislav Šešelj se 12. studenog 2014., poslije skoro 12 godina vratio u Srbiju, nakon što je iz ICTY-a pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. On je po dolasku u Beograd izjavio da ne bježi ali i da se neće dragovoljno vraćati u Haag.

Haško tužiteljstvo je 14. travnja zatražilo da se Šešelju hitno naloži povratak s privremene slobode u pritvor, a njegovi liječnici su u međuvremenu ocijenili da bi, zbog ozbiljnog narušenog zdravlja, vraćanje Šešelja u pritvor Haškog tribunala "bilo ubojstvo s predumišljajem". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene