Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju 'posljednja šansa' da 'preispita svoje stajalište' u ovom procesu te da će se u ponedjeljak suđenje održati bez obzira na sve Šešeljeve prigovore.


Šešelj je za nepoštovanje suda optužen zato što je odbio više naloga ICTY-ija da sa svoje mrežne stranice ukloni četiri knjige i druge dokumente u kojima je otkrio identitet zaštićenih svedoka iz glavnog suđenja za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Vezani članci Svećenik (Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Argentina: Počelo suđenje svećenicima optuženima za seksualno zlostavljanje gluhonijeme djece Tay-K (Foto: Instagram) 19-godišnji reper dobio 55 godina zbog ubojstva, kada vidite njegov Instagram pitat ćete se kako je uopće bio slobodan

>> Šešelj iz ćelije kandidirao suprugu za predsjednicu Srbije

Šešelj je na jednodnevnom suđenju u utorak trebao svjedočiti u svoju obranu a trebao ga je ispitivati njegov pravni savjetnik Dejan Mirović koji nije bio u sudnici. Šešelj je objasnio kako ga nema jer tajništvo suda nije platilo troškove dolaska u Haag njegova suradnika Nemanje Šarovića te je time Šešelju uskraćeno pravo na pravnu pomoć.

Kao još jedan proceduralni razlog zbog kojeg suđenje ne može biti održano, naveo je da ICTY nije odlučio o njegovu usmenom zahtjevu za izuzećem sudije O-gon Kwona.

Šešelj je do sada u dva različita postupka za nepoštovanje suda osuđen na 15 mjeseci pravomoćno te na 18 mjeseci nepravomoćno zbog otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka u svojim knjigama. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.