Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Senator Edward Kennedy na operaciji tumora na mozgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki senator Edward Kennedy objavio je da će biti podvrgnut operaciji malignog tumora na mozgu u Medicinskom centru sveučilišta Duke, u Sjevernoj Karolini.

''Zajedno s izvanrednim timom mojih liječnika u Općoj bolnici Massachusetts, i nakon konzultacija sa stručnjacima diljem zemlje, odlučio sam da je najbolji tretman za moj tumor na mozgu ciljana operacija, te potom kemoterapija i zračenje", naveo je u priopćenju 76-godišnji demokratski senator.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Slika nije dostupna Najmlađi brat Johna F. Kennedyja VIDEO: Umro demokratski senator Edward Kennedy

Prema izjavama njegovih pomoćnika, operacija je trebala početi oko 9 sati ujutro, po istočnoameričkom vremenu, i trajati četiri do šest sati.

Oporavak nakon operacije trebao bi trajati oko tjedan dana, a nakon toga će Kennedy u bolnici Massachusets biti podvrgnut zračenju i kemoterapiji, najavljeno je u priopćenju.

Kennedy je već 46 godina jedan od najutjecajnijih demokrata u Senatu SAD-a, poznat po zauzimanju za socijalna pitanja.

Pozlilo mu je 17. svibnja dok je šetao pse u Hyannisportu, na Cape Codu u Massachusettsu gdje se nalazi njegova rezidencija, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu.

U bolnici Massachusets u Bostonu liječnici su mu nakon biopsije diagnosticirali zloćudni gliom na mozgu, a kao terapiju tada su spominjali samo zračenje i kemoterapiju, ne i operaciju.

Kirurg koji će ga operirati je dr. Allan Friedman, šef neurokirurgije i jedan od voditelja programa neuroonkologije u Medicinskom centru Duke, koji obavlja 90 posto svih operacija tumora na mozgu i biopsija na Dukeu, navodi se na web stranici Medicinskog centra.

Edward Kennedy najmlađi je od četvorice braće iz moćne i tragične obitelji iz Massachusettsa, nerazdvojno vezane uz Demokratsku stranku. Njegov najstariji brat Joseph poginuo je u Drugom svjetskom ratu, John F. Kennedy, 35. predsjednik SAD-a, ubijen je u atentatu 1963., senator i bivši ministar pravosuđa Robert F. Kennedy ubijen je u atentatu 1968. dok je sudjelovao u utrci za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene