Ilustracija (Foto: Instagram)
Ilustracija (Foto: Instagram) Foto: Instagram

Južnoafrički proizvođač pive našao se na meti kritičara zbog marketinsške kampanje svog craft piva. Tvrtka se, zbog svega, ispričala.


Tvrtka Vale Bru koristi se sloganima poput: "prljava brineta", "laka plavuša" i "zrela cvenokosa". 

Vezani članci Ispijanje piva (Foto: Dnevnik.hr) Počinje Oktoberfest: Popit će se sedam milijuna litara piva, a krigla košta više od 70 kuna Pivo platio 68.120 dolara (Foto: Twitter) Bocu piva u baru Australcu naplatili 300.000 kuna: "Ovo je najskuplje pivo u povijesti"

Primjerice, uz "laku plavušu" natpis je dalje glasio - "Svi tvoji prijatelji su je već imali". I nije tu kraj, na društvenim mrežama je stajao i opis "kada se riječ vlažna koristi kao opis, onda vam je sve jasno" kako prenosi BBC. 

Očekivano, podigla se bura u javnosti i tvrtka je obećala da će ukloniti sporna imena. Tvrtka sa sjedištem u Johannesburgu oglasila se i objavila ispriku na jednoj društvenoj mreži. "Naš pokušaj da i vama i nama bude neugodno je uspio, ali nismo vas htjeli omalovažavati niti degradirati" poručili su.

No, ni to nije smirilo strasti pa se tvrtka oglasila s još jednim priopćenjem: "prihvaćamo punu odgovornost za svoje postupke i planiramo popraviti stvari".