Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Srbe

Sejdiu osudio eksploziju u Mitrovici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu osudio je u petak popodne eksploziju bombe što se prijepodne dogodila u sjevernom dijelu Mitrovice, kad je jedna osoba poginula i 11 ozlijeđeno.

'Državna tijela Republike Kosova duboko su predana stvaranju mirnih, stabilnih i sigurnih uvjeta za sve kosovske građane, bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost. Stoga ocjenjujemo da su nasilni čini popu današnjeg potpuno neprihvatljivi', rekao je Sejdiu. Kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi rekao je kako je stanje u Mitrovici pod nadzorom te da izgred neće utjecati na ukupno sigurnosno stanje na Kosovu. 'To je izoliran izgred i neće biti izravnih posljedica za sigurnost, ali policija mora pratiti stanje', kazao je Rexhepi.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije"

U eksploziji što se dogodila u petak prijepodne, kad su prosvjedovali Srbi u sjevernom dijelu Mitrovice, u dvorištu svoje kuće poginuo je liječnik bošnjačke narodnosti, a ozlijeđeno je 11 Srba. Srbijanski predsjednik Boris Tadić zbog eksplozije je sazvao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Pravosudna misija Europske unije na Kosovu EULEX priopćila je da je kao potporu kosovskoj policiji rasporedila dva voda specijalnih policijskih postrojba da osiguraju područje u kojemu se dogodila eksplozija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene