Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na mir

Šeik osudio Islamsku državu i vjerski fanatizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Monarhije u Perzijskom zaljevu oštro su osudile vjerski ekstremizam kakav u Iraku i Siriji provode radikalni džihadisti Islamske države (IS), izjavio je u subotu kuvajtski ministar vanjskih poslova Sabah Khaled Al-Sabah.

"Oštro osuđujemo one koji koriste islam kao izgovor za ubijanje i masovno raseljavanje Iračana i Sirijaca", kazao je šeik Sabah na otvaranju sastanka Vijeća za suradnju arapskih zemalja Zaljeva u subotu u Džedi.

Dodao je da članice Vijeća (Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar i Oman) podržavaju rezoluciju UN-a iz kolovoza koja se odnosi na sprečavanje regrutiranja i financiranja džihadista koji djeluju u Siriji i Iraku.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

Islamisti zauzeli međunarodnu zračnu luku u Tripoliju!

Kuvajtski ministar, čija zemlja predsjeda Vijećem, također je pozdravio prekid vatre između Izraela i Hamasa koji je u utorak stupio na snagu te pozvao međunarodnu zajednicu da "zaštiti palestinski narod", ukine blokadu Gaze i pomogne obnovi te palestinske enklave.

Također je pozvao na nastavak mirovnih pregovora u cilju "uspostave nezavisne palestinske države s istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom, na temelju granica iz 1967". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene