Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odgovoran za smrt 14,000 ljudi

Šef zatvora Crvenih Kmera osuđen na doživotni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud za ratne zločine počinjene u Kambodži, koji radi pod pokroviteljstvom UN-a, osudio je u petak šefa zatvora Crvenih Kmera na doživotnu zatvorsku kaznu zbog zločina nad kambodžanskim narodom.

Vrhovni sud u Phnom Penhu donio je odluku da Kaing Guek Eav, poznatiji pod nadimkom Dutch, treba preuzeti punu odgovornost za ubojstvo oko 14.000 ljudi tijekom režima Crvenih Kmera od 1975. do 1979. Sud je razmatrao žalbe tužiteljstva i Kainga na presudu koju mu je izrekao niži sud 2010.

Pročitajte i ovo Donald Trump PET MILIJUNA DOLARA ODŠTETE Trump je spolno napastovao novinarku: "On ide dalje kao i uvijek" Vladimir Putin Formalna potvrda Putinov čelični stisak: Potpisao uredbu kojom se za izdaju uvodi doživotna kazna

'Kazna mora biti oštra kako bi se spriječili slični zločini, koji su nedvojbeno među najgorima u ljudskoj povijesti', rekao je predsjednik suda Kong Srim čitajući presudu.

Ovom je presudom poništena odluka nižeg suda iz srpnja 2010. kojom je Kaing proglašen krivim za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti, mučenja i ubojstva i izrečena mu je kazna od 35 godina zatvora koja je odmah smanjena na 19 godina zbog vremena koje je već proveo u zatvoru. Tužiteljstvo se žalilo na tu presudu nazvavši je preblagom.

Kaing Guek Eav priznao je da je nadgledao mučenje zatvorenika, a potom ih slao na pogubljenje na 'polja smrti'.

Presuda je konačna i žalba na nju nije moguća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene