Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kirilo Budanov

Šef ukrajinske obavještajne službe Putinu poslao upozorenje: "To je tek početak"

Kirilo Budanov
Kirilo Budanov Foto: Afp
Šef ukrajinske obavještajne službe Kirilo Budanov poslao je svojevrsno upozorenje Putinu rekavši da su prošlogodišnji ukrajinski napadi na Krim tek početak.

Šef ukrajinske vojne obajveštajne službe, general-pukovnik Kirilo Budanov rekao je da su ukrajinski napadi na Krim prošle godine bili samo početak te da ruski predsjednik Vladimir Putin ove godine može očekivati još više napada na Krim.

U intervjuu za francuski Le Monde objavljenom u četvrtak, Budanov je rekao da Moskva postavlja pomorsku bazu na crnomorskoj obali Abhazije u Gruziji nakon napada Kijeva na trenutnu bazu u krimskom lučkom gradu Sevastopolju.

Pročitajte i ovo Lai Ching-te Potencijalni sukob Rezultati povijesnih izbora novi su udarac za Kinu: Hoće li vojno intervenirati?

"Rusi su sve morali na brzinu premjestiti na jugoistok", objasnio je, prenosi Newsweek.

Budanov je u razgovoru rekao da je satima prije početka ruske invazije gledao na sat i napeto čekao hoće li se njegovo predviđanje da će Putin napasti Ukrajinu ostvariti.

Opisao je i trenutno stanje rata. Istaknuo je da je "vrlo intenzivna uporaba jurišnih bespilotnih letjelica učinila nemogućim ruske i ukrajinske ofenzive".

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na druženju s građanima - 5 "Ne bih tako postupio" Grbin reagirao na Milanovićevu izjavu o Habijanu: "To je bilo neprimjereno i pogrešno"

Rekao je i da je gustoća minskih polja postavljena diljem njegove zemlje "bez presedana od Drugog svjetskog rata".

Budanov je komentirao i podršku Zapada. "Oni u inozemstvu koji misle da su umorni od Ukrajine morat će se pobrinuti za Moskovljane kada dođu okupirati njihove teritorije", zaključio je.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene