Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovao dolarima

Šef Švicarske banke podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Švicarske banke podnio je ostavku, priopćeno je iz banke.

Ostavka Phillipa M. Hildebranda je iznenađenje, piše New York Times. Budući da je još prošli tjedan iznosio detaljnu obranu za svoje ponašanje i činilo se kako ima podršku vijeća koje nadgleda Švicarsku narodnu banku.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Naime, međunarodno poznati zagovaratelj strože regulacije banaka, Hildebrand suočio se s optužbama da su on i njegova supruga kupili i prodali veliku svotu dolara prošle godine u isto vrijeme kada je SNB intervenirala na tržištu valuta.

>> Guverner švicarske banke u središtu skandala

Optužbe su izašle u javnost kada je bivši radnik u odjelu informacijske tehnologije u banci Sarasin, privatnoj švicarskoj banci, dao informacije o Hildebrandom osobnom računu švicarskoj desničarskoj stranci.

Stranka, koja ima veliku podršku javnosti, kritizirala je monetarnu politiku koju je promovirao Hildebrand, kao i njegove napore da ograniči preuzimanje rizika Švicarske banke.

Zaposlenik banke Sarasin koji nije identificiran, suočava se s optužbama za kršenje bankovne tajne. 39-godišnjak se trenutačno nalazi u psihijatrijskoj klinici nakon što je pokušao samoubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene