Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otuđio emirovu nagradu

Šef osiguranja prešutio nagradu za policajce i novac uzeo sebi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je u vlastiti džep pospremio 15.000 američkih dolara namijenjenih osiguranju, sumnjiči se jedan slovenski policijski dužnosnik.

Neimenovanog slovenskog policijskog dužnosnika koji je bio šef osiguranja u prigodi posjeta katarskog emira Hameda bin Kalifa Al Tanija Ljubljani prije mjesec i pol dana sumnjiče da je u vlastiti džep pospremio 15.000 američkih dolara koje je katarski suveren namijenio za cijelo osiguranje u znak zahvalnosti, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Mitovi o osiguranju Pokrovitelj Osiguraj.me Nepotrebno i neisplativo: Tri najveća mita o osiguranju u koje i dalje vjerujemo

O slučaju je provedena interna policijska istraga, a budući da je riječ o sumnji u kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti predmet je preuzelo državno odvjetništvo, odnosno njegov odjel za organizirani kriminal, potvrdio je za ljubljanski list ‘Žurnal’ glasnogovornik slovenske policije Leon Kveder.

Slovenski mediji navode da je u arapskom svijetu uobičajeno da se prigodom posjeta visokih izaslanstava inozemstvu nagrađuje mjesno osoblje, čime se iskazuje zadovoljstvo njihovim obavljenim poslom.

Neimenovani je policijski dužnosnik, međutim, kolegama predao nekoliko skupocjenih satova koje je policiji u znak zahvalnosti poslao emir, ali je novac prešutio i zadržao ga za sebe. Katarski emir u Sloveniji je boravio 20. i 21. srpnja u uzvratnom posjetu na poziv predsjednika Danila Tuerka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene