Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupnici Komunističke partije optužuju

'Šef izbornog povjerenstva špijunira za Britance'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski zastupnici optužuju šefa ruskog Izbornog povjerenstva da špijunira za Britance, nakon što je otkriveno da je imao kontaktne s članovima britanskog Obavještajnog odbora.

Skupina znanstvenika iz Komunističke partije pozvali su državnu Sigurnosnu službu da istraži veze između Vladimira Churova, šefa ruskog Izbornog povjerenstva i britanskih špijunskih agencija, piše Press TV.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Rusi otkrili ukrajinskog špijuna Dobio 11 godina zatvora Rusi otkrili ukrajinskog špijuna: Pokušao nabaviti tajne komponente raketnog sustava

Zastupnici Komunističke partije pokrenuli su istragu nakon što je Churov osobno pozvao zamjenika šefa britanske diplomatske misije Denisa Keefea u Moskvu, u vrijeme parlamentarnih izbora u prosincu.

Keefe je poznat kao stručnjak za baršunaste revolucije, a također je služio britanskom Obavještajnom odboru. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev napao je zapadne zemlje zbog miješanja u politiku njegove zemlje te rekao kako poziv Europskog parlamenta za nove izbore ' ne znači ama baš ništa'.

Nove optužbe na račun britanskih špijunkih agencija koje navodno surađuju s šefom ruskom Izbornoj povjerenstva zadaju težak udarac već narušenim britansko - ruskim odnosima. Nakon što su bivši britanski premijer Tony Blair i načelnik Glavnog stožera Jonathan Powell priznali da je Velika Britanija koristila lažnu stijenu kako bi špijunirala Rusiju, ruske vlasti postale su skeptične.

No, nove optužbe još su jedan izvor neugodnosti za Britance, pogotovo nakon što bi istraga mogla rasvijetlili ulogu velike Britanije u prosvjedima koji su uslijedi nakon izbora ispred Dume.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene