Njemačka policija (Foto: AFP)
Njemačka policija (Foto: AFP)

Velika antiterotistička akcija provedena je ranom zorom u srijedu u njemačkom gradu Oberhausenu, a uhićeno je osmero ljudi. Jedna je uhićena osoba iz Bosne i Hercegovine, a sedmero ih je s područja Balkana, javlja Bild.


U akciji u kojoj je sudjelovalo više od 150 policajaca pretraženo je sedam kuća.

Vezani članci Njemačka policija/Ilustracija (Foto: Sebastian Willnow/DPA/PIXSELL) Policija upala u stanove njemačkih desničara: Planirali su terorističke akcije? Slika nije dostupna "Planirao je detonirati eksplozivnu napravu u Njemačkoj kako bi ubio i ozlijedio što više ljudi"

Uhićeno je ukupno osam muškaraca i žena, a imaju između 19 i 58 godina. Sedmero uhićenih ima njemačke putovnice, ali su s područja Balkana, dok je jedna osumnjičena osoba iz Bosne i Hercegovine.

Glasnogovornik policije Urich Fassbender kazao je da se radi o velikoj obitelji čiji su ''članovi pod sumnjom da već neko vrijeme prikupljaju sredstva za terorističku organizaciju ISIS, podržavajući tako terorističku borbu''.

Danas će osmero osumnjičenika dati izjave u policiji, nakon čega će sud odlučiti o pritvoru za uhićene, piše njemački Bild.