Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićen i bosanac

Razbijena teroristička ćelija: Sedmero Balkanaca uhićeno u velikoj antiterorističkoj akciji u Njemačkoj

Njemačka policija (Foto: AFP)
Njemačka policija (Foto: AFP) Foto: Afp
Velika antiterotistička akcija provedena je ranom zorom u srijedu u njemačkom gradu Oberhausenu, a uhićeno je osmero ljudi. Jedna je uhićena osoba iz Bosne i Hercegovine, a sedmero ih je s područja Balkana, javlja Bild.

U akciji u kojoj je sudjelovalo više od 150 policajaca pretraženo je sedam kuća.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Uhićeno je ukupno osam muškaraca i žena, a imaju između 19 i 58 godina. Sedmero uhićenih ima njemačke putovnice, ali su s područja Balkana, dok je jedna osumnjičena osoba iz Bosne i Hercegovine.

Glasnogovornik policije Urich Fassbender kazao je da se radi o velikoj obitelji čiji su ''članovi pod sumnjom da već neko vrijeme prikupljaju sredstva za terorističku organizaciju ISIS, podržavajući tako terorističku borbu''.

Danas će osmero osumnjičenika dati izjave u policiji, nakon čega će sud odlučiti o pritvoru za uhićene, piše njemački Bild.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene