Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Schwarzenegger podržao Johna McCaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularni republikanski guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger podržao je kandidaturu senatora Johna McCaina za predsjedničkog kandidata stranke, dajući mu dodatni poticaj u utrci za nominaciju šest dana uoči predizbora u Kaliforniji.

'On je veliki američki heroj i izvanredan čelnik', rekao je Schwarzenegger, bivša hollywoodska zvijezda i guverner koji u 'kohabitaciji' s demokratskom većinom u Kongresu Kalifornije, vodi za republikanca netipičnu politiku s naglaskom na brigu za okoliš i socijalna pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama opet ispred McCaina Slika nije dostupna Prosvjedi uoči službene nominacije McCaina

Schwarzenegger je potporu McCainu objavio u tvornici solarnih ploča u Los Angelesu, koju su zajednički posjetili. McCain je također zagovornik borbe protiv klimatskih promjena.

Iako je Schwarzenegger u dosta zahlađenim odnosima s Republikanskom strankom u Kaliforniji i središnjici, njegova organizacijska mreža i dar za prikupljanje donacija može biti velika taktička prednost McCainu, ocijenili su analitičari.

Kalifornija daje 170 delagata za nacionalanu republikansku konvenciju u rujnu, najviše od svih država, i uloga favorita u njoj dodatno će ojačati McCainove izglede za pobjedu u 'super utorak' 5. veljače, kada će se predizbori održati u 22 savezne države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene