Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Schwarz-Schilling: 'Dodik se igra vatrom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Postupci predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika u velikoj su mjeri doprinijeli preporuci da Ured Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu nastavi djelovati i nakon 30. lipnja ove godine zadržavajući postojeće široke ovlasti', izjavio je Visoki predstavnik za BiH Christian Schwarz-Schilling.

U intervjuu kojeg su objavile banjalučke 'Nezavisne
novine' Schwarz-Schilling je rekao kako je Dodik nedvojbeno sposoban političar no također se 'igra vatrom' jer ne reagira na pravi način na upozorenja koja mu se upućuju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čovićeve prognoze Pada Vlada Federacije BiH?! Slika nije dostupna Dogovor o preustroju BiH? Čović: Nove teritorijalne jedinice u BiH moraju prelaziti entitetske granice

'Dodik je u velikoj mjeri doprinio procjeni i trenutnom stavu
međunarodne zajednice da se produži djelovanje OHR-a', kaže Schwarz-Schilling.

Kao jedan od primjera neprihvatljiva Dodikova ponašanja naveo je njegov nedavni pritisak na državnu televiziju BHT 1 čijim je novinarima uskraćena mogućnost pristupa dužnosnicima vlade RS.

Schwarz-Schilling je dodao kako Dodik svojim postupcima ugrožava i položaj entiteta jer 'drugim političarima daje povod za ocjenu kako su entiteti štetna stvar za zemlju'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene