Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gruzijska kriza ne može se rješavati samo kažnjavanjem Rusije, ocijenio je u Londonu glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.


'Ne možemo pronaći rješenje ako idemo samo za tim da kaznimo Rusiju', rekao je Scheffer u govoru u stručnoj skupini, specijaliziranoj za vojna pitanja.

Vezani članci Branko Bačić, predsjednik Klub zastupnika HDZ-a u Saboru Bačić nakon Predsjedništva HDZ-a izašao pred medije, odgovorio zašto nema šefa: "Sigurno ćete ga to moći pitati" Gordan Grlić Radman Grlić Radman opleo po Milanoviću: "Ovo glorificiranje njegovih velikih zasluga uopće nije točno"

'NATO nije stroj za kažnjavanje. Isto tako ne želimo zametati svađu i povisivati glas', kazao je.

'Glavna načela naše ruske politike - politike konstruktivnog zalaganja - i dalje su čvrsta. Možda ćemo morati načiniti manje promjene u načinu na koji pristupamo Rusiji, ali nam nova politika ne treba', dodao je Scheffer.

Prvi čovjek NATO-a dao je izjavu uoči početka neslužbene sjednice ministara obrane 26 zemalja Saveza koja se održava u Londonu. Taj dvodnevni susret koji je počeo večerom bit će posvećen vojnim posljedicama napetosti s Rusijom nakon rusko-gruzijskog rata u kolovozu.