Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster rekao je u petak da se SAD približava granici onog što sankcije i diplomacija mogu postići kada je riječ o obuzdavanju sjevernokorejskog nuklearnog programa.


"Onima... koji komentiraju da nema vojne opcije, vojna opcija postoji", rekao je novinarima u Bijeloj kući, dodajući da to ne bi bio prvi izbor Trumpove administracije.

Vezani članci Kim Jong Un (Foto: AFP) Tri zemlje počele zajedničke vojne vježbe: Cilj je uočiti i pratiti sjevernokorejske projektile Slika nije dostupna Više nije pitanje hoće li rat izbiti, nego kada: Zabrinjavajuće poruke iz Sjeverne Koreje

Sjeverna je Koreja u petak ispalila balistički projektil srednjeg dometa koji je preletio sjeverni Japan a potom pao u Pacifik.

Do najnovijeg ispaljivanja balističkog projektila je došlo dan nakon što je Sjeverna Koreja objavila da će nuklearnim oružjem "potopiti" Japan i svesti Sjedinjene Države "na pepeo i mrak" zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pyongyanga zbog njegova šestog i dosad najsnažnijeg nuklearnog pokusa izvedenog 3. rujna. (Hina)