Vojni transportni helikopter (Foto. Arhiva/AFP)
Vojni transportni helikopter (Foto. Arhiva/AFP)

Saudijski princ Mansour bin Muqrin poginuo je zajedno s nekoliko saudijskih dužnosnika u padu helikoptera blizu granice s Jemenom.


Saudijski mediji izvijestili su o padu helikoptera blizu granice te zemlje s Jemenom te da je u toj nesreći poginuo saudijski princ Mansour bin Muqrin te nekoliko lokalnih dužnosnika koji su bili zajedno s njim u tom helikopteru, prenosi Russia Today.

U helikopteru je bilo ukupno osam putnika i članova posade. Lokalne vlasti vjeruju da pad helikoptera nitko nije preživio.

Potraga za palim helikopterom je u tijeku, izvjetio je SaudiNews50, čiji video možete vidjeti niže priložen.

Princ Muqrin helikopterom je provodio inspekciju, a pad se dogodio u regiji Asir, na jugozapadu Saudijske Arabije.

Asir je područje Saudijske Arabije koje je bilo poprište brojnih prekograničnih osvetničkih napada iz Jemena u posljednjim mjesecima, pri čemu je bilo žrtava i među saudijskim vojnicima.

Poginuli princ bio je zamjenik guvernera provincije Asir i sin Muqrina bin Abdulaziza Al Sauda, koji je od siječnja do travnja 2015. bio kratko krunski princ Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija upletena je u sukob unutar Jemena od ožujka 2015. godine na strani izopćenog jemenskog predsjednika Mansoura Hadija te se bori protiv jemenskih šijitskih pobunjenika Huta.