Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje terorizam

Saudijski kralj: 'Islam je religija tolerancije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijski kralj Salman otvorio je u srijedu u Rijadu godišnji summit arapskih monarhija Perzijskog zaljeva osudom "terorizma" i potporom "političkom" rješenju stanja u Siriji i Jemenu.

"Sve zemlje svijeta imaju zajedničku odgovornost u borbi protiv ekstremizma i terorizma i njihovom iskorjenjivanju, bez obzira na uzrok", kazao je Salman na otvaranju 36. summita Vijeća za suradnju arapskih zemalja Zaljeva (Saudijska Arabija, Bahrein, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman i Katar).

Pročitajte i ovo Američka flota (Foto: Arhiva/AFP) Stalni "gosti" u regiji Tvrde da im nije cilj rat s Iranom, no snage koje je SAD poslao u Perzijski zaljev nose posve drugačiju i jasnu poruku Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas (Foto: AFP) Slučaj ubijenog novinara Nijemci traže zabranu ulaska u šengensku zonu za 18 državljana Saudijske Arabije

LJUDSKA TRAGEDIJA Ubijeno 500 djece, 1,7 milijuna u opasnosti od neishranjenosti

"Islam odbacuje i grozi se terorizma, jer je to religija umjerenosti i tolerancije", kazao je saudijski kralj, ističući da njegova zemlja "surađuje i koordinira borbu protiv džihadista" s "bratskim i prijateljskim zemljama".

Salman je također izrazio "potporu političkom rješenju koje jamči teritorijalni integritet Sirije" i miroljubivom rješenju sukoba u Jemenu.

Saudijska Arabija u toj susjednoj zemlji od ožujka vrši zračne udare kako bi pomogla predsjedniku Mansuru Hadiju, kojemu prijete šijitski pobunjenici, uz potporu vojnih snaga koje su ostale odane bivšem predsjedniku Aliju Abdalahu Salehu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene