Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saudijski kralj Salman otvorio je u srijedu u Rijadu godišnji summit arapskih monarhija Perzijskog zaljeva osudom "terorizma" i potporom "političkom" rješenju stanja u Siriji i Jemenu.


"Sve zemlje svijeta imaju zajedničku odgovornost u borbi protiv ekstremizma i terorizma i njihovom iskorjenjivanju, bez obzira na uzrok", kazao je Salman na otvaranju 36. summita Vijeća za suradnju arapskih zemalja Zaljeva (Saudijska Arabija, Bahrein, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman i Katar).

LJUDSKA TRAGEDIJA Ubijeno 500 djece, 1,7 milijuna u opasnosti od neishranjenosti

Vezani članci Rat (Foto: AFP) Hoće li 2018. donijeti nove ratove? Najviše opasnosti prijeti iz ovih 5 žarišta Saudijski kralj zapeo na stepenicama (Foto: Screenshot) Kakva blamaža: Kralju zlatne pokretne stepenice otkazale poslušnost pred Putinom

"Islam odbacuje i grozi se terorizma, jer je to religija umjerenosti i tolerancije", kazao je saudijski kralj, ističući da njegova zemlja "surađuje i koordinira borbu protiv džihadista" s "bratskim i prijateljskim zemljama".

Salman je također izrazio "potporu političkom rješenju koje jamči teritorijalni integritet Sirije" i miroljubivom rješenju sukoba u Jemenu.

Saudijska Arabija u toj susjednoj zemlji od ožujka vrši zračne udare kako bi pomogla predsjedniku Mansuru Hadiju, kojemu prijete šijitski pobunjenici, uz potporu vojnih snaga koje su ostale odane bivšem predsjedniku Aliju Abdalahu Salehu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook