Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravlje je najbitnije

Saudijski kralj Abdulah u SAD-u radi pregleda kralježnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kralj Saudijske Arabije Abdullah, privatnim će avionom otići u Sjedinjene države u ponedjeljak, radi pregleda iščašenog diska kralježnice, te radi krvnog ugruška, što mu prouzročuje bol, navodi se iz ministarstva zdravstva Saudijske Arabije.

'Medicinski tim stručnjaka, preporučio je da kralj otiđe u SAD, te da posjeti specijalizirani centar za kralježnicu', rekao je ministar zdravstva Abdullah al-Rabeeah, tijekom intervjua za državnu televiziju. 'Ali uvjeravam vas da je kralj stabilan, da mu je zdravlje dobro, da se zahvaljuje Bogu, te da će se vratiti još jači, da vodi svoju ponosnu naciju!', dodao je al- Rebeeah.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kralj Saudijske Arabije krstari Jadranskim morem Slika nije dostupna Bush se Saudijcima žali na cijene nafte

>> Unuku saudijskog kralja doživotni zatvor zbog ubojstva

Doktori su pregledali 86- togodišnjeg kralja u petak, nakon što se požalio na bolove u leđima, te su mu dodatne pretrage napravljene u nedjelju, prenosi CNN.

Inače, tri najvažnije figure u saudijskoj Arabiji su Abdullah, Sultan i Princ Nayef, a sva trojica su sinovi kralja Abdul Aziz Ibn Sauda, koji je osnovao modernu Saudijku Arabiju 1932. godine.

Ovo je zanimljivo iz razloga što se u Saudijskoj Arabiji o zdravlju, inače već starijih članova kraljevske obitelji, gotovo uopće ne govori. 'Jedna od onih stvari o kojima se rijetko diskutira u medijima u Saudijskoj Arabiji je zasigurno ova', rekao je Christopher Boucek, analitičar Saudijske Arabije, prenosi CNN. '

Abdullah vlada kraljevstvom koje 'pliva na nafti' od 2005. godine, pa sve do danas, ali je i prije svoje vladavine zapravo bio glavna figura, te je ‘držao sve konce’, za vrijeme vladavine njegovog polubrata kralja Fahda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene