Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saudijci UN-u donirali 500 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN-ova agencija za pomoć u hrani jučer je objavila da je odgovor na njen poziv za doniranje novca kako bi se ublažile posljedice rasta cijena goriva i hrane nadmašio očekivanja i navela da donacija iz Saudijske Arabije od 500 milijuna dolara znači da se neće morati smanjivati obroke i isporuke.

Svjetski program hrane (WFP), sa sjedištem u Rimu, koja vodi najveći svjetski humanitarni program namjeravala je prikupiti 755 milijuna dolara od država donatora kako bi mogla nastaviti svoje aktivnosti bez smanjivanja obroka i isporuka.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Ukupno 32 zemlje su dale 960 milijuna dolara, uključujući i donaciju od četvrtka najvećeg svjetskog proizvođača nafte.

"Obratili smo se svijetu kako bi pomogli gladnima a svijet je bio velikodušan", rekla je ravnateljica WFP-a Josette Sheeran.

Donacije znače da će agencija imati oko 200 milijuna dolara viška za druge žurne potrebe, rekao je WFP.

"Saudijska donacija spasit će mnoge ljude od smrti, a druge od pothranjenosti i bolesti, čak će pomoći sprječavanju građanskih nemira", rekla je Sheeran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene