Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Civili i vojnici u tunelima

FOTO I čeličana sravnjena sa zemljom: Objavljene nove satelitske snimke razrušenog Mariupolja

Satelitske snimke Mariupolja - 11
Satelitske snimke Mariupolja - 11 Afp
Aktualno Galerija Satelitske snimke Mariupolja - 1 Satelitske snimke Mariupolja - 1 Foto: Afp Satelitske snimke Mariupolja - 11 Satelitske snimke Mariupolja - 11 Foto: Afp Satelitske snimke Mariupolja - 10 Satelitske snimke Mariupolja - 10 Foto: Afp Satelitske snimke Mariupolja - 9 Satelitske snimke Mariupolja - 9 Foto: Afp +7 Satelitske snimke Mariupolja - 7 Galerija 1/12 >>
Ruska invazija na Ukrajinu traje već više od dva mjeseca. U tjednima bombardiranja, Mariupolj je sravnjen sa zemljom. Objavljene su nove satelitske snimke koje pokazuju stupanj razaranja grada.

Čeličana Azovstal posljednje je uporište ukrajinske obrane lučkog grada Mariupolja.

Pročitajte i ovo Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..." Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

Iako Rusija odbacuje tvrdnje Ukrajine o gađanju civilnih ciljeva, tvrdnje svjedoka, ali i satelitske snimke pokazuju nešto posve drugo.

Strahovito razaranje Mariupolja opet je snimljeno satelitom, a objavila ga je tvrtka Maxar Technologies.

Prizori uništenih stambenih kvartova, groblja na kojima se vide nova zakapanja u više redova i bez obilježja, te razorena čeličana Azovstal obišli su svijet.

U tunelima ispod čeličane skriva se najmanje tisuću ljudi, među njima ima i djece. Tu su i ranjeni branitelji iz bojne Azov.

Satelitske snimke Mariupolja - 11 Satelitske snimke Mariupolja - 6 (Foto: Afp)

Ruski mediji objavili su u nedjelju da je evakuirano najmanje 46 civila iz Mariupolja te da su civili izašli iz grada u dvije grupe.

Gradske vlasti, pak, tvrde da je u gradu zarobljeno puno više stanovnika, a postoji i nada da bi se još civila izvuklo iz grada tijekom dana.

Rusku vojsku optužili su i za pljačku razrušene bolnice iz koje je, kako su naveli, nestalo 60 respiratora potrebnih za najteže bolesnike. 

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene