Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snajperist je pripadnike ISIS-a, spremne za krvoproliće, 'sredio' s udaljenosti od 800 metara.


Neimenovani pripadnik britanske specijalne postrojbe, široj javnosti poznate pod nazivom SAS (Special Air Service), prije desetak dana je sa samo tri metka ubio petoricu pripadnika ISIS-a te je tako spasio na stotine života nedužnih civila.

Vezani članci Slika nije dostupna Irački premijer stigao u Mosul i čestitao vojnicima na pobjedi Slika nije dostupna Horor svjedočanstva spašenih od života pod Islamskom državom: "Mogli smo namirisati smrt''

Naime, ako je za vjerovati onom što prenosi Daily Express pozivajući se na vojni izvor, od petorice ubijenih džihadista barem dvojica su bili bombaši samoubojice čija je zadaća bila izazvati krvoproliće na području u blizini Mosula.

SAS-ov veteran pripadnike ISIS-a je navodno upucao s udaljenosti od 800 metara, a vatru je otvorio nakon što je primijetio trojicu muškaraca kako napuštaju tvornicu bombi odjeveni u goleme kapute unatoč vrućini.

Zoran Marinović izvještava sa Sindžara: 'Ono što nas najviše boli jest to što se oni bore pod imenom Islama'

Taj mu je detalj dao naslutiti da ispod nose prsluke napunjene eksplozivom. a da je odlično procijenio otkrio je nakon što je dvojicu pogodio u prsa čime je aktivirao njihove 'smrtonosne pošiljke'.

Eksplozije su bombaše samoubojice na mjestu usmrtile, a prilikom akcije su poginula još dvojica pripadnika ISIS-a koji su napadače čekali u automobilu.

"Prije otprilike tri tjedna naši su obavještajci dobili informaciju da je u selu smještenom desetak kilometara od Mosula postavljena tvornica bombi. Na teren smo potom poslali momke da vide mogu li otkriti kuću u kojoj se proizvode eksplozivne naprave, a nakon što je označili, odlučili smo se za snajperiste jer zrakoplovi nisu bili od pomoći".

"Naime, da smo se odlučili na zračni napad, pobili bismo i puno civila, pa je to trebalo izvesti na drugačiji način. Naš je specijalac posao savršeno odradio sa samo tri metka, a njegovi su pogoci spasili na stotine života nedužnih ljudi", ispričao je neimenovani vojni izvor za taj list. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook