Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy: Povećati sate rada i više platiti prekovremene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici u Francuskoj možda će uskoro primjetiti značajne promjene na svojim plaćama.

Premijer Francuske Francois Fillom pripremio je paket promjena kojim će predložiti temelje za legalizaciju revitalizacije francuske ekonomije.

Prijedlog francuske Vlade imat će velik utjecaj na plaće i sate rade.

Vrijedni radnici su bili zaštitni znak predsjedničke kampanje Nicolasa Sarkozyja, a naočigled je kritizirao 35-satni radni tjedan koji je prihvatila socijalistička vlada za svog mandata.

Sarkozy koji uživa povjerenje apsolutne većine u parlamentu, nada se da će ublažiti neka radnička prava.

Većina Francuza smatra da bi bilo bolje zakonom regulurati duže radno vrijeme, jer 35-satni radni tjedan često zahtjeva prekovremeni rad koji se posebno naplaćuje, ali ima i dodatne poreze.

Geoffrey Roux de Bezieux, zaposlenik u jednoj telekomunikacijskoj tvrtki slaže se s novim paketom prijedloga radnog zakona. Smatra da takvim promjenama svi dobivaju. 

'Prekovremeni sati rada se plaćaju 25 posto više zaposleniku, ali tvrtka ukupno mora za prekovremeni sat uplatiti 40-45 posto više zbog poreza, a samim tim je i zaposlenik zakinut za veći postotak isplate prekovremenog rada', objasnio je Geoffrey.

No, novi prijedlog će biti primamljiviji za određene društvene grupe.

'Oni koji žele raditi više, naročito mladi ljudi koji nemaju obitelji zaradit će više novaca, a ako imaju više novca, više će ga i potrošiti, što je dobro za ekonomiju društva', zaključio je Geoffrey.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene