Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Sarkozy: Neprihvatljivo je da Iran ima oružane nuklearne kapacitete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dopuštanje Iranu da proizvede ili pribavi nuklearno naoružanje moglo bi destabilizirati svijet i dovesti do rata, izjavio je danas francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u govoru pred Općom skupštinom UN-a.

"Iran ima pravo na nuklearnu energiju", kazao je Sarkozy za govornicom UN-a. "No, dopuštajući Iranu da se opskrbi nuklearnim oružjem, izložili bi se riziku neprihvatljivim za sigurnost regije i svijeta", dodao je on.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Sarkozy je ocijenio da "neće biti mira na svijetu ako međunarodna zajednica pokaže slabost spram širenja nuklearnog naoružanja".

Francuski predsjednik u svom je govoru pred Općom skupštinom također rekao da UN mora postati instrument stvaranja novog "svjetskog poretka 21. stoljeća".

"Uime Francuske pozivam sve zemlje da zbiju redove u nastojanju da pronađemo novi svjetski poredak 21. stoljeća na načelima da zajednička dobra koja pripadaju cijelom čovječanstvu moraju biti svima jednako dostupna", rekao je Sarkozy.

UN mora svim ljudima osigurati pristup vitalnim resursima, kao što su voda, energija, hrana, lijekovi i znanje, naglasio je francuski predsjednik. 

Pozvao je na "više morala" u financijskom kapitalizmu i
pošteniju raspodjelu profita, sirovina i novih tehnologija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene