Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financiranje kampanje

Sarkozy dobio ilegalnu donaciju od nasljednice L'Oreala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liliane Bettencourt, jedna od najbogatijih žena na svijetu, dala je ilegalnu donaciju od 150.000 eura za predsjednički kampanju Nicolasa Sarkozyja 2007., kazala je u razgovoru za internetski dnevni list MediaPart njezina bivša računovotkinja.

Prema njezinim riječima, u ožujku 2007. je Patrice de Maistre, koji je vodio računa o bogatstvu Bettencourt, od nje zatražio da s bankovnog računa povuče 150.000 eura, ali je ona odbila jer je postojalo ograničenje da se tjedno može podići do 50.000 eura. Claire T., kako je identificirana u medijima, potom je objasnila da se de Maistre razljutio i objasnio da je to za 'financiranje Sarkozyjeve kampanje', te da '50.000 eura nije dosta'. Prema francuskom zakonu o političkim donacijama, individualna donacija za kampanju ograničena je na 4.600 eura.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Slika nije dostupna Izbjegavanje plaćanja poreza Policija ispitala nasljednicu L'Oreala

Računovotkinja je, kako tvrdi, podigla 50.000 eura, a Maistre je ostalih 100.000 eura podigao s računa koje Bettencourt ima u švicarskoj banci. Novac je potom 'diskretno' predan direktoru Sarkozyjeve predsjedničke kampanje Ericu Woeerthu koji trenutno obnaša dužnost ministra rada i socijalnih pitanja. Osamdesetsedmogodišnja Bettencourt je nasljednica kozmetičkog carstva L'Oreal. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene