Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog počinjenih ratnih zločina

Sarajevo: B. Plavšić oduzeta akademska prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senat sveučilišta u Sarajevu u srijedu je zbog počinjenih ratnih zločina oduzeo sva stečena akademska prava haaške osuđenice Biljane Plavšić, koja je prije rata bila redovita profesorica na toj visokoškolskoj ustanovi, objavila je Federalna televizija.

'Biljana Plavšić prekršila je sve etičke, pedagoške, moralne i ukupne akademske norme, kao i norme humanog ponašanja i djelovanja. Zato i zbog odgovornosti sveučilišta u Sarajevu u našoj društvenoj zajednici Biljani Plavšić, haaškoj osuđenici za ratne zločine, uskraćuju se sva stečena akademska prava na sarajevskom sveučilištu', priopćio je sveučilišni senat u Sarajevu. Dodaje se kako je ta visokoškolska ustanova s 'velikom gorčinom primila vijest o prijevremenu puštanju na slobodu haaške osuđenice i ratne zločinke Biljane Plavšić'.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Senat sveučilišta u Sarajevu iskazao je prosvjed i zbog, kako navodi, nedopustiva ponašanja švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta koji je 'zlorabio svoje dužnosti i izravno pridonio i blagoj kazni, i prijevremenu puštanju na slobodu ratne zločinke Biljane Plavšić'.

Biljana Plavšić puštena je u utorak na prijevremenu slobodu iz zatvora u Švedskoj gdje je odslužila dvije trećine kazne od 11 godina koliko ju je Haaški sud osudio za počinjene ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u BiH kao visoku dužnosnicu vlasti bosanskih Srba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene