Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U rafalnom obračunu koji se danas oko 17:50 sati dogodio na granici sarajevskih naselja Velešići i Pofalići, ranjen je jedan dječak koji se igrao sa svojim vršnjacima u blizini mjesta pucnjave. Trojica aktera pucnjave su u bijegu, a dvojica su ranjena, od kojih jedan teže, javlja Dnevni Avaz.


Glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić za Avaz je potvrdila da je 14-godišnji A. H. zadobio prostrijelnu ranu na lijevoj nadlaktici. Nakon zbrinjavanja dječak je pušten na kućno liječenje.

Vezani članci Brat maneken - 25 Sestra pronašla genijalan način kako ismijavati slike koje objavljuje njezin brat maneken Sarajevo (Foto: Pixsell, Armin Durgut)1 Sarajevo: Obdukcija pokazala da je uzrok smrti dječaka iz Splita utapanje

U Klinički centar dovezen je i A. T. (18), koji je imao prostrijelnu ranu na desnoj strani glave, a metak mu se zadržao na kosti lubanje. On je smješten na neurokirurgiji. Prema riječima Irfana Nefića, glasnogovornika MUP-a KS, policija je ozlijeđenog A. T., koji se dovodi u vezu s pucnjavom, zatekla u blizini mjesta obračuna.

Treći ozlijeđeni je H. M. (21), koji je zadobio dvije prostrijelne rane na lijevom stopalu i natkoljenici. On je je nakon zbrinjavanja bolnicu napustio u pratnji policije.

Prema riječima očevidaca, čulo se više rafala iz automatskog oružja, a na mjestu pucnjave ostao je automobil 'Golf 4' koji je sav izrešetan. Policajci, koji su ubrzo stigli na mjesto događaja, pronašli su veći broj čahura.

Osim 'Golfa 4' u blizini mjesta pucnjave pronađen je i 'Golf 2'. Pretresom oba vozila policija je pronašla pištolj i dvije automatske puške.