Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sarajevo obilježava tužnu obljetnicu. Prije 20 godina pale su prve ratne civilne žrtve. Počela je opsada grada i krvavi rat u Bosni i Hercegovini.


Snajperski hici prije točno 20 godina na ulicama Sarajeva. Suada Dilberović i Olga Sučić prve su civilne žrtve u glavnom gradu BiH.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Dayton se mora mijenjati, a političari u BiH dokazati da su za reforme' Slika nije dostupna Sarajevo se praznim gledalištem prisjeća 11.541 žrtve opsade

U Bosni i Hercegovini dogodio se jedini genocid u Europi nakon Drugog Svjetskog rata. Ubijeno je 200 tisuća ljudi, milijun i 800 tisuća je raseljeno.

Glavni grad BiH bio je pod opsadom gotovo četiri godine. Na grad je svaki dan padalo 330 granata. Ubijeno je 1.600 djece. Sarajlije koji su željeli prestanak granatiranja, hranu, vodu, struju, organizirali su izbor za najljepšu Sarajku. Djevojke su na pozornicu izašle noseći transparent: "Ne dajte da nas ubiju!" 17-godišnja Inela Nogić postala je Miss opkoljenog Sarajeva.

Nakon pobjede Miss Sarajeva novinarima je rekla kako ne planira budućnost jer ne zna hoće li sutra biti živa. Njezin osmijeh, prkos Sarajlija u opkoljenom gradu nadahnuo je irske rokere za dirljivu Miss Sarajeva.