Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija pred šijitskom džamijom

Samoubilački napad u Iranu, više od 20 mrtvih i 100 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 21 osoba, među kojima pripadnici elitne Revolucionarne grade, ubijena je u četvrtak u samoubilačkom napadu kod šijitske džamije u jugoistočnom iranskom gradu Zahedanu, a stotinjak ljudi je ranjeno.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za dva samoubilačka napada ispred Velike džamije u Zahedanu, iako je jedan zastupnik izjavio kako vjeruje da iza napada stoji sunitska pobunjenička skupina Džundolah. 'U dvije eksplozije u Zahedanu ubijeno je više od 20 ljudi, a više od 100 je ozlijeđeno', rekao je jedan lokalni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Zamjenik iranskog ministra unutarnjih poslova rekao je da je 'ubijen ili ranjen veći broj pripadnika Revolucionarne garde'. Iranske vlasti prošlog su mjeseca usmrtile vješanjem vođu skupine Džundolah zbog sudjelovanja u ranijim napadima diljem zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene