Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dudar na skijalištu u Austriji

Samo novčana kazna njemačkom dužnosniku koji je usmrtio skijašicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački dužnosnik Dieter Althaus osuđen je u utorak na novčanu kaznu od 33.300 eura i 5000 eura odštete jer je 1. siječnja u austrijskom skijalištu naletio na skijašicu koja je umrla od posljedica ozljeda, objavio je sud u Irdningu.

Predsjednik vlade (50) njemačke savezne pokrajine Thueringena optužen je u ponedjeljak za ubojstvo iz nehaja te je, priznavši krivnju, zatražio da mu se sudi po ubrzanu postupku. Konzervativni dužnosnik (CDU) naletio je na slovačku skijašicu (41) na raskrižju dviju skijaških staza u Riesneralmu u srednjoj Austriji.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih


Žena je umrla od posljedica ozljeda, a Althaus je zadobio teške ozljede glave i mozga od kojih se još oporavlja u njemačkoj bolnici. Austrijski sud je pismeno obavijestio da se ne sjeća okolnosti nesreće i da prihvaća zaključke vještaka. Althaus, član Kršćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, predsjednik je Thueringena od 2003. i ponovno se kandidirao za izbore u toj saveznoj zemlji 30. kolovoza 2009.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene