Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački dužnosnik Dieter Althaus osuđen je u utorak na novčanu kaznu od 33.300 eura i 5000 eura odštete jer je 1. siječnja u austrijskom skijalištu naletio na skijašicu koja je umrla od posljedica ozljeda, objavio je sud u Irdningu.


Predsjednik vlade (50) njemačke savezne pokrajine Thueringena optužen je u ponedjeljak za ubojstvo iz nehaja te je, priznavši krivnju, zatražio da mu se sudi po ubrzanu postupku. Konzervativni dužnosnik (CDU) naletio je na slovačku skijašicu (41) na raskrižju dviju skijaških staza u Riesneralmu u srednjoj Austriji.


Žena je umrla od posljedica ozljeda, a Althaus je zadobio teške ozljede glave i mozga od kojih se još oporavlja u njemačkoj bolnici. Austrijski sud je pismeno obavijestio da se ne sjeća okolnosti nesreće i da prihvaća zaključke vještaka. Althaus, član Kršćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, predsjednik je Thueringena od 2003. i ponovno se kandidirao za izbore u toj saveznoj zemlji 30. kolovoza 2009.

Vezani članci Policijski očevid Krš i lom na zagrebačkoj Aleji Bologne: U sudaru automobila ozlijeđene dvije osobe Slovensko-austrijska granica I Austrija ublažila pravila za dolaske iz Hrvatske: Više nema karantene, pogledajte pod kojim se uvjetima može ući u zemlju