Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to telefonskim pozivom

Jedan je čovjek na ovoj planeti koji može okončati građanski rat u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo je jedan telefonski poziv dovoljan da Putin okonča rat u Siriji, rekao je britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rat u Siriji bi mogao okončati samo jednim telefonskim pozivom, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

'Jedan je čovjek na ovoj planeti koji može okončati građanski rat u Siriji telefonskim razgovorom i to je Putin', rekao je Hammond te pozvao Rusiju da završi sa zračnim napadima na sirijske pobunjenike i neselektivno bombardiranje civilnih područja.

'Tražimo od Rusa da ispoštuju svoje obaveze prema međunarodnom pravu i rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a prema kojima su se obavezali', poručio je britanski ministar.

Također je napomenuo da bez obzira hoće li Assad otići ili ostati, ovisi o tome jesu li Rusi spremni iskoristiti svoj utjecaj da ga uklone.

Podsjetimo, američki predsjednik Barack Obama nazvao je Putina te s njim razgovarao o stanju u Siriji. Obojica su 'pozitivno ocijenila' dogovor o prekidu neprijateljstva u Siriji postignut na konferenciji u Muenchenu.

Rješavanje sirijskog sukoba dodatno je otežano zbog turskog granatiranja područja koja nadziru Kurdi i slanja saudijskih borbenih zrakoplova na tursku bazu, a Rusija se protivi mogućoj kopnenoj intervenciji Ankare i Rijada.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene