Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo pojavljivanje nakon atentata

Saleh s vidljivim opeklinama na licu i zavojima na rukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh jučer se prvi put nakon što je 4. lipnja hospitaliziran, pojavio u programu televizije Saudijske Arabija, s vidljivim opeklinama na licu i rukama omotanim zavojima.

Saleh, koji je hospitaliziran u Saudijskoj Arabiji nakon što je bio ranjen u napadu na predsjedničku palaču u Sani 3. lipnja, bio je gotovo neprepoznatljiv, s obzirom na to da mu je glava bila prekrivena 'palestinskom maramom', a ruke i prsni koš omotani zavojima ispod bijele košulje.

U izjavi koja je trajala nekoliko minuta predsjednik je izjavio kako su 'liječnici uspješno obavili osam kirurških zahvata', nakon što je ranjen i smješten u rijadsku bolnicu. Pozvao je 'na dijalog' u Jemenu, no nije spomenuo eventualni povratak u zemlju, kao ni eventualnu namjeru da podnese ostavku.

Saleh, koji je na vlasti već 33 godine, izjavio je da 'podupire napore' jemenskog potpredsjednika Abd Rabe Mansura Hadija, koji želi postići 'politički dogovor'. Hadi de facto obavlja privremeno predsjedničku dužnost, no Saleh ga nije i službeno imenovao i ovlastio da vodi zemlju u njegovoj odsutnosti.

Kako prenose službeni mediji, njegovi su pristaše u znak zadovoljstva pucali u zrak u većini jemenskih gradova proslavljajući na taj način njegovo pojavljivanje u javnosti, a nebo nad Sanom osvijetlio je vatromet.

Saleh je hospitaliziran u bolnici u Rijadu 4. lipnja nakon što je ozlijeđen u eksploziji bombe u džamiji koja se nalazi u kompleksu predsjedničke palače u Sani, pošto je nezadovoljstvo naroda zbog vladavine njegova režima, iskazano već u siječnju, dosegnulo vrhunac. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne miruju Drama na Crvenom moru, pogođen trgovački brod: "Zapovjednik je javio da vidi dva projektila" Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene