Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tučnjava u talijanskom parlamentu

Šakama 'razgovarali' o mirovinskoj reformi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici u talijanskome parlamentu tučnjavom su ublažili napetost zbog teških reformskih mjera.

Najmanje dvojica zastupnika iz Sjeverne lige, članice vladajuće koalicije desnoga centra, potukla su se s članovima oporbene stranke FLI predsjednika parlamenta Gianfranca Finija. Dvojica zastupnika dohvatila su jedan drugoga za vrat, a ostali zastupnici pojurili su razdvajati ih.

Zbog tučnjave koja je izbila nakon Finijeve sarkastične primjedbe na televiziji o tome kako je supruga šefa Sjeverne lige Umberta Bossija u mirovinu otišla s 39 godina, na nekoliko je minuta prekinuta i parlamentarna sjednica.

Bossi uporno odbija i najmanji ustupak u vezi s traženjem premijera Silvija Berlusconija da se u skladu sa zahtjevima europskih čelnika izmijeni povoljan talijanski mirovinski sustav. Berlusconi u srijedu putuje u Bruxelles s pismom namjere u kojem se najavljuju reforme što bi trebale potaknuti rast i smanjiti talijanski dug. No kritičari, među kojima su i neki vodeći talijanski bankari, kažu da su nužne čvršće i opsežnije mjere.

'Vlada klima nasilja i netolerancije', reka je Amedeo Ciccanti iz stranke centra UDC-a. 'Moramo se smiriti jer Talijane ovo živcira i više nego nas'. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 2 Rukom sve zapisao Jedna osoba šokirana potezom preminulog Berlusconija: Objavljeni detalji oporuke i zadnje riječi koje je napisao djeci Ispraćaj bivšeg talijanskog premijera proglašen dan žalosti FOTOGALERIJA Tisuće Talijana na pogrebu bivšeg premijera Berlusconija: Pogledajte tko je sve došao na ispraćaj

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene