Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD zatražile od suda da Noriega bude izručen Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelji iz američkog ministarstva pravosuđa od saveznog suda u Washingtonu zatražili su da bivšeg panamskog predsjednika Manuela Noriegu izruči Francuskoj, kada on 9. rujna odsluži zatvorsku kaznu.

U podnesku koji su dali u ime francuske vlade, američki tužitelji opisali su kršenja francuskog zakona, uključujući pranje novca, na kojem se temelji zahtjev Pariza za izručenjem Noriege.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nisu to očekivali Zbog prijetnje bombom avion se vratio u zračnu luku, a putnici su evakuirani: Šokirali se kad su otkrili što je u WC-u Potres Panama magnituda 6,3 VIDEO Stižu snimke snažnog potresa koji je pogodio Panamu

General Noriega je od 1983. do 1989. bio vojni diktator u Panami. Svrgnut je američkom vojnom intervencijom, uhićen i odveden u SAD, gdje mu je suđeno za krijumčarenje kokaina, reketarenje i pranje novca. Godine 1992. osuđen je na 40 godina zatvora, a 1999. kazna mu je smanjena na 30 godina.

Iste godine Panama je zatražila njegovo izručenje, kako bi se suočio s optužbama za ubojstvo, za koje mu je 1995. održano suđenje u odsutnosti na kojem je proglašen krivim.

I Francuska i Panama najavile su zahtjev za izručenjem kad se približilo Noriegino oslobađanje, no prema navodima američkih dužnosnika, samo ga je Pariz podnio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene