Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veća zabrinutost

SAD zabrinut zbog sirijskih planova oko kemijskog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrinutost SAD-a zbog sirijskih planova za korištenje kemijskog oružja sve je veća, zbog čega je Washington primoran na pripremu kriznog plana, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney, ali bez pojedinosti o tome što taj plan uključuje.

Izjavi glasnogovornika Bijele kuće Jaya Carneyja prethodili su upozorenje američke državne tajnice Hillary Clinton da će SAD djelovati ako Sirija upotrijebi to oružje i odgovor Sirije da neće koristiti kemijsko oružje protiv vlastitog naroda.

"Sirija je višekratno naglašavala da ni pod kojim uvjetima neće koristiti takvo oružje, kad bi ga i imala, protiv svojeg naroda", priopćilo je sirijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> Prebjegao glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova

S obzirom na posljednje uspjehe pobunjenika, koji su zauzeli nekoliko vojnih baza, a raspolažu i protuzračnim oružjem kojim ruše helikoptere i ratne zrakoplove sirijske vojske, neki su mediji, pozivajući se na neimenovane europske i američke dužnosnike, objavili da je Sirija premjestila svoje kemijsko oružje i da ga možda priprema kao odgovor pobunjenicima, čega se oporba odavno boji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene