Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD vidi diplomatsko rješenje s Iranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države vjeruju u diplomatsko rješenje s Iranom oko nuklearnog programa, objavila je Bijela kuća, nakon što je izjava francuskog ministra vanjskih poslova Bernarda Kouchnera o mogućnosti rata s Iranom uznemirila zapadne saveznike.

'Vjerujemo u diplomatsko rješenje', rekla je glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Sjeverna Koreja krivi SAD za zastoj u pregovorima

'Surađujemo s Francuzima i ostalima iz Europske unije kako bi izvršili pritisak na Iran da poštuje svoje obveze iz odredaba Vijeća sigurnosti UN-a', rekla je Perino.

Francuski ministar Kouchner izazvao je uzbunu u nedjelju intervjuom radiju RTL-u i televiziji LCI, u kojem je ocijenio kako se 'treba pripremati za rat s Iranom' ako ne uspiju pregovori o zaustavljanju nuklearnog programa.

Nakon kritika zbog te izjave, uključivo i one tihe u vlastitoj vladi, Kouchner je još jučer ublažio svoje stajalište i žarište s upotrebe sile skrenuo na pregovore.

'Najgori bi bio rat i kako bi se izbjeglo najgore, francusko je
stajalište vrlo jasno: pregovarati, pregovarati, pregovarati i raditi s našim europskim prijateljima na vjerodostojnim sankcijama', rekao je Kouchner jučer na putu u Moskvu, prenosi NY Times. 

NY Times napominje da je 'socijalist Kouchner poznat po neuvijenim izjavama'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene