Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju porast nasilja

SAD upozorava na moguće napade Al-Kaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države upozorile su cijeli svijet na moguće napade Al-Kaide, zatraživši od zemalja da 'i dalje budu jako oprezne'.

Američki State Department 'očekuje porast nasilja prema Amerikancima nakon smrti Bin Ladena u svibnju 2011.', ističe administracija u priopćenju.

'Istrage koje se trenutačno vode govore da se Al-Kaida i s njome povezane organizacije i dalje pripremaju za napade na američke ciljeve u više područja, napose u Europi, Aziji, Africi i na Bliskom istoku'.

'Ti napadi mogu biti različiti, od samoubojičkih napada preko ubojstava i otmica do bombaških napada', upozorava State Department.

Mete isto mogu biti raznovrsne, 'sportski događaji o kojima izvještavaju mediji, stambene četvrti, uredi, hoteli, diskoteke, restorani', kao i bogomolje i škole.

Administracija upozorava da 'vjerodostojne informacije' govore kako postoji prijetnja za američke interese na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, napose u Libiji. Ona ne preporuča putovanje na Afrički rog i na jug Crvenoga mora zbog porasta gusarskih napada.

Početkom srpnja, u prigodi posjeta Afganistanu, novi američki ministar obrane Leon Panetta rekao je pak da je 'strateški poraz' Al Kaide nadohvat ruke. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene