Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strojem za mljevenje kamena

SAD: Tona slonovače uništena nasred newyorškog Times Squarea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tone zaplijenjene slonovače uništeno je u petak nasred newyorškog Times Squarea kako bi se povećala svijest o krijumčarenju životinja i ubijanju slonova i nosoroga zbog njihovih kljova.

Stroj za mljevenje kamena postavljen na sredini gradskog trga uništio je kipove od slonovače i druge predmete koje su zaplijenile američke vlasti.

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Auto nakon požara u New Yorku Imaju razloga za to VIDEO Dvije osobe poginule, pet ozlijeđenih u prometnoj nesreći: Zbog jednog razloga policija sumnja na terorizam

Ravnatelj američke službe za zaštitu prirode Dan Ashe kazao je kako je krivolov dosegnuo kritičnu razinu i da bi slonovi i nosorozi koje se lovi zbog njihovih kljova kao i druge divlje životinje poput tigrova i velikih čovjekolikih majmuna mogli nestati unutar jedne generacije.

"Nadam se i očekujem da ćemo danas mobilizirati Amerikance i ljude širom svijeta da ustanu u obranu tih slonova i nosoroga i drugih ugroženih vrsta", kazao je Ashe.

Krivolovci godišnje ubiju oko 30.000 slonova zbog slonovače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene