Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od tone zaplijenjene slonovače uništeno je u petak nasred newyorškog Times Squarea kako bi se povećala svijest o krijumčarenju životinja i ubijanju slonova i nosoroga zbog njihovih kljova.


Stroj za mljevenje kamena postavljen na sredini gradskog trga uništio je kipove od slonovače i druge predmete koje su zaplijenile američke vlasti.

Vezani članci Koronavirus u New Yorku Zatvaraju se škole, restorani, trgovine... New York vraća stroge mjere u devet četvrti Ilustracija Kažnjavat će građane bez maske: Hoće li se to odnositi i na policajce koji ih ne nose?

Ravnatelj američke službe za zaštitu prirode Dan Ashe kazao je kako je krivolov dosegnuo kritičnu razinu i da bi slonovi i nosorozi koje se lovi zbog njihovih kljova kao i druge divlje životinje poput tigrova i velikih čovjekolikih majmuna mogli nestati unutar jedne generacije.

"Nadam se i očekujem da ćemo danas mobilizirati Amerikance i ljude širom svijeta da ustanu u obranu tih slonova i nosoroga i drugih ugroženih vrsta", kazao je Ashe.

Krivolovci godišnje ubiju oko 30.000 slonova zbog slonovače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook