Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od tone zaplijenjene slonovače uništeno je u petak nasred newyorškog Times Squarea kako bi se povećala svijest o krijumčarenju životinja i ubijanju slonova i nosoroga zbog njihovih kljova.


Stroj za mljevenje kamena postavljen na sredini gradskog trga uništio je kipove od slonovače i druge predmete koje su zaplijenile američke vlasti.

Vezani članci Policija ispred katedrale sv. Ivana Božanskog u New Yorku Pucnjava u katedrali u New Yorku, napadač otvorio vatru tijekom nastupa zbora: "Nije ciljao nikog konkretno. Vikao je - 'ubijte me'" Slika nije dostupna POLICIJA TVRDI Na Staru godinu neće biti sigurnijeg mjesta na svijetu od ovog

Ravnatelj američke službe za zaštitu prirode Dan Ashe kazao je kako je krivolov dosegnuo kritičnu razinu i da bi slonovi i nosorozi koje se lovi zbog njihovih kljova kao i druge divlje životinje poput tigrova i velikih čovjekolikih majmuna mogli nestati unutar jedne generacije.

"Nadam se i očekujem da ćemo danas mobilizirati Amerikance i ljude širom svijeta da ustanu u obranu tih slonova i nosoroga i drugih ugroženih vrsta", kazao je Ashe.

Krivolovci godišnje ubiju oko 30.000 slonova zbog slonovače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook