Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODGOVOR RUSIJI?

SAD testirao hipersonične projektile: Otkriveni detalji testa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države uspješno su sredinom ožujka testirale hipersonični projektil, ali nisu izlazile u javnost s time dva tjedna kako bi izbjegle napetosti s Rusijom u vrijeme kada je predsjednik Joe Biden trebao otputovati u Europu, izjavio je u utorak dužnosnik upoznat s tim pitanjem za CNN.

Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) lansiran je iz bombardera B-52 na američkoj zapadnoj obali, navodi dužnosnik.

Test je uslijedio nekoliko dana nakon što je Rusija izvijestila da je koristila vlastitu hipersoničnu raketu tijekom invazije na Ukrajinu, tvrdeći da je ciljala skladište streljiva u zapadnoj Ukrajini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovoze ljude i gorivo Ukrajinci kažu da Rusi pripremaju sveobuhvatan napad na istoku: "Ne čekajte da vam bombardiraju kuću"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAŽNA PORUKA Blinken: ''Napad na Hrvatsku je napad na Ameriku. SAD će uvijek Hrvatskoj čuvati leđa''

Američki dužnosnici umanjili su značaj ruskog projektila tipa Kinzhal. Ministar obrane Lloyd Austin rekao je da to ne smatra "prekretnicom".

Test se odvio u vrijeme dok se američki predsjednik Joe Biden pripremao za posjet NATO saveznicima u Europi.

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >> OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene