Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odjel Pentagona za razvoj naprednog oružja, koji je igrao ključnu ulogu u nastanku interneta prije 40 godina, objavio je u ponedjeljak da će pojačati napore u razvoju ofenzivnog cyber oružja koje bi američka vojska mogla upotrijebiti protiv neprijatelja.


'Moderni ratovi zahtijevat će učinkovitu upotrebu cyber, kinetičkog te kombiniranih cyber-kinetičkih sredstava', rekla je Regina Dugan, direktorica Agencija za obrambene napredne istraživačke projekte. Kinetički je vojni izraz za stvari kao što su bombe, streljivo i vojnici. SAD trebaju 'brojnije i bolje opcije' kako bi se nosile s rastućim prijetnjama industrijskim i ostalim stvarnim sustavima koje kontroliraju kompjutori i u koje se može upasti, dodala je Dugan.

DARPA je nedavno procijenila da su američki kapaciteti za obranu od neprijateljskog softwarea ograničeni, 'i u obrambenom i i ofenzivnom smislu'. 'To moramo izmijeniti', naglasila je Dugan. DARPA će se idućih godina 'usredotočiti na pojačana istraživanja napadačkih sposobnosti kako bi odgovorili na specifične vojne potrebe', dodala je.

Agencija je za fiskalnu godinu 2012. zatražila 208 milijuna dolara, više od prethodno traženih 120 milijuna. DARPA je najavila da će u idućih pet godina povećati ulaganja u cyber istraživanja s osam na 12 posto, iako će se ukupnja izdvajanja za obranu smanjiti. (Hina)

 

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nosive lozinke': U budućnosti ćemo kao lozinke koristiti tetovaže i pilule! Slika nije dostupna Nekad i sam kriminalac, a doznajte što danas radi!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju