Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 2014.

SAD razmišlja o povlačenju svih vojnika iz Afganistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potencijalni scenarij situacije u Afganistanu je povlačenje svih američkih trupa nakon 2014. godine.

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame ne isključuje mogućnost da nakon 2014. godine u Afganistanu više ne bude američkih vojnika, rekli su u utorak dužnosnici Bijele kuće dan uoči posjeta afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

>> Napadnuta najveća baza CIA-e u Afganistanu: Najmanje troje mrtvih

'To je opcija koju bismo mogli razmotriti', rekao je zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes upitan razmatra li administracija i takvu mogućnost u promišljanjima o tome kolike bi bile velike snage koje će ostati nakon završetka borbene misije u Afganistanu 2014. godine.

Američki dužnosnici privatno su govorili o tome da bi na terenu ostalo od 3000 do 9000 vojnika s neborbenim zadaćama ali Rhodes je rekao da će proći mjeseci prije nego što se usvoji konačna odluka o tome. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene