Eksplozija, ilustracija
Eksplozija, ilustracija Foto: Afp

Na sastanku prošlog tjedna američki dužnosnici raspravljali su o odgovoru na optužbe da Rusija i Kina izvore nuklearne testove.


Američka administracija raspravljala je prošli tjedan hoće li izvesti prvu nuklearnu pokusnu eksploziju od 1992., objavio je list Washington Post u petak navečer, pozivajući se na višeg dužnosnika i dvojicu bivših dužnosnika upućenih u to pitanje.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Koriste koronavirus kao oružje: Kašlju i pljuju na ljude, brišu lice i nos u tuđu odjeću Kelsey Pavelka Učiteljica pronašla siguran način grljenja učenika, roditelji joj sad svaki dan dostavljaju djecu na prag

Tema se pojavila na sastanku viših predstavnika vodećih nacionalnih sigurnosnih agencija nakon optužbi administracije da Rusija i Kina izvode nuklearne testove niskog intenziteta, prenosi Washington Post.

Sastanak međutim nije zaključen dogovorom o izvođenju nuklearnog pokusa.

Naposljetku je donesena odluka o poduzimanju drugih mjera kao odgovora na prijetnju koju predstavljaju Rusija i Kina te izbjegavanje nastavka testiranja, dodaje se u izvješću.

Američki dužnosnici nisu do sada bili dostupni za komentar.