Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubili terorista?

SAD proveo operaciju kojoj je meta bio al-Bagdadi, Trump najavio "vrlo važnu izjavu"

Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: AFP)
Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjedinjene Države provele su operaciju kojoj je meta bio vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, rekao je za Reuters američki dužnosnik koji je želio ostati neimenovan, dok se predsjednik Donald Trump sprema dati "vrlo važnu izjavu".

Anonimni izvor nije otkrio detalje operacije i nije rekao je li ona bila uspješna.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?

Newsweek, citirajući američkog vojnog dužnosnika koji je dobio informacije o rezultatima operacije, piše da je Abu Bakr al-Bagdadi ubijen u napadu.

Po listu, operacija je provedena u sirijskoj sjeverozapadnoj provinciji Idlib, a izvele su je posebne snage nakon što su dobile obavještajne podatke.

Bijela kuća objavila je da će američki predsjednik Donald Trump imati "vrlo važnu izjavu" u nedjelju ujutro, ali nije dala druge pojedinosti.

U elektroničkoj pošti poslanoj kasno u subotu, glasnogovornica Bijele kuće Hogan Gidley samo je rekla da će obraćanje biti u Bijeloj kući u 9 sati po lokalnom vremenu (13,00 po GMT-u) u nedjelju.

Taj je poziv poslan vrlo brzo nakon što je Trump tvitao da se "nešto veliko upravo dogodilo". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene