Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada preživjela

Srušio se američki bombarder B-1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki bombarder B-1 srušio se tijekom rutinskog trening leta u saveznoj državi Montani. Oba pilota te naoružanje preživjeli su incident, izbacivanjem padobranima iz padajućeg aviona.

Okolnosti u kojima je došlo do pada bombardera B-1 u Montani nisu poznate, no Billings Gazete piše kako su piloti pretrpjeli ozljede tijekom ateriranja nazad na tlo padobranom, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Natalia Fileva (Foto: Arhiva/AFP) Uzrok nesreće nepoznat Tragedija u Njemačkoj: Jedna od najbogatijih Ruskinja poginula u padu zrakoplova

>> VIDEO Srušio se teretni avion: Odjeknule tri eksplozije

Bombarder je pripadao 28. bombarderskoj eskadrili u vojnoj bazi Ellsworth u Južnoj Dakoti. Pokrenuta je istraga oko pada aviona te se traži uzrok njegovog pada.

Bombarder B-1 je nadzvučni avion dugog doleta kojeg je razvila tvrtka Boeing. U uporabi je od 80-ih godina prošlog stoljeća. Američko ratno zrakoplovstvo ima oko 60 B-1 bombardera u svojem arsenalu.

Posljednja nesreća s tom vrstom aviona dogodila se u prosincu 2001. godine iznad Indijskog oceana. Četveročlana posada je preživjela, a uzrok pada tada nikad nije utvrđen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene