Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 200.000 Haićana

SAD odobrio privremeni azil za Haićane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano u petak je odobrila privremeni, 18-mjesečni azil za Haićane koji su bili ilegalno u SAD-u u vrijeme katastrofalnog potresa u njihovoj zemlji 12. siječnja ili su se legalno zatekli u posjetu SAD-u.

Napolitano je kazala kako će Haićanima biti dozvoljen boravak i rad u SAD-u na 18 mjeseci, a nakon toga će vlada razmotriti hoće li produljiti to razdoblje. 'To je vrsta 'time-outa' za Haićane u SAD-u koji mogu početi raditi ... imati neke resurse za sebe i slati natrag na Haiti', rekla je ministrica.

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

>> Na Haitiju do 140.000 poginulih, razbojničke bande harače

Ona je procjenila da se između 100.000 i 200.000 Haićana može kvalificirati za ono što se naziva 'prijelaznim imigracijskim statusom' (TPS). Deseci američkih kongresnika pozvali su ministarstvo domovinske sigurnosti da proširi TPS na Haićane, ističući kako je Haiti u tako lošem stanju da ne može prihvatiti deportirane osobe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene