Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Odmetnuo se i sam vrh sirijske vlade

SAD: Odlazak suradnika pokazuje da Assad gubi kontrolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlazak više dužnosnika sirijskog režima, među kojima i premijera Riyada Hijaba, pokazuje da predsjednik Bashar al-Assad gubi vlast u zemlji.

'Informacije po kojima je nekoliko visokih dužnosnika Assadova režima, među kojima i premijer Riyad Hijab, prebjeglo, dodatno potvrđuju da je Assad izgubio kontrolu u Siriji', rekao je Tommy Vietor, glasnogovornik Nacionalnog vijeća za sigurnost Bijele kuće.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> Assad ne popušta pod pritiscima sa svih strana

'Očito je da se sada odmetnuo i sam vrh sirijske vlade, što govori da su Sirijci svjesni kako su Assadu odbrojani dani', dodao je Vietor.

'Najbrži način za prekid krvoprolića i patnji Sirijaca bio bi da Assad prizna kako mu Sirijci neće dopustiti ostanak na vlasti', dodao je.

Pošto je prebjegao u Jordan, Hijab je preko svog glasnogovornika poručio da je u ponedjeljak prešao na stranu pobunjenika zbog 'ratnih zločina i genocida' u Siriji. Hijab, njegova obitelj, dvojica ministara i trojica vojnih časnika došli su nedjelju navečer u Jordan, potvrdio je za AFP član sirijske oporbe u Jordanu.

Sirijska državna televizija javila je pak da je 'Hijab razriješen dužnosti premijera' i da će 'tekuće poslove privremeno obavljati' Omar Ghalawanji, potpredsjednik vlade i ministar mjesne uprave. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene