Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD odgovara Ahmadinedžadu: Iranski dosje nije zatvoren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski nuklearni dosje "nije zatvoren", izjavio je u srijedu u New Yorku visoki dužnosnik State Departmenta, odgovorivši tako na tvrdnju iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji je dan ranije u UN-u to pitanje nazvao "zaključenim".

"Iranski se predsjednik grdno vara ako misli da će međunarodna zajednica zaboraviti činjenicu da njegova zemlja, protiv volje Vijeća sigurnosti UN-a, razvija nuklearni program", rekao je Nicolas Burns, pomoćnik državne tajnice za politička pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Iran je prijatelj svim nacijama' Ahmadinedžad optužuje SAD za tenzije s Arapima Slika nije dostupna Novo suđenje Šešelj: Upomoć ću pozvat Ahmadinedžada i Jong-Ila

Burns bi se u srijedu navečer trebao sastati sa svojim ruskim,
kineskim, britanskim i njemačkim kolegama s kojima će razgovarati o novim sankcijama protiv Teherana.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u utorak je za govornicom Opće skupštine UN-a u New Yorku ustvrdio kako je politička rasprava oko nuklearnog programa njegove zemlje "zaključena" i da je to pitanje sada u rukama Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

"Sve naše nuklearne aktivnosti su bile potpuno miroljubive i
transparentne", rekao je Ahmadineđad optužujući Zapad da je Iranu nametnuo "ilegalne sankcije" i da "nasilnički" prijeti vojnom akcijom, uskraćujući njegovoj zemlji pravo na nuklearnu energiju.

Naglasio je kako je Iran, unatoč svemu, "napredovao korak po korak i sada je priznat kao zemlja koja ima kapacitete za kompletni ciklus industrijske proizvodnje nuklearnog goriva u miroljubive svrhe".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene