Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niske temperature izazvale su četiri nove smrti na američkom Srednjem zapadu povećavajući na 19 broj žrtava snježne oluje koja je proteklog vikenda zahvatila područje od Teksasa na jugu do Wisconsina na sjeveroistoku SAD, dok su stotine tisuća ljudi i dalje bez struje.


Najteže je stanju u državi Missouri, gdje je Crveni križ
organizirao skloništa za stanovništvo koje je ostalo bez struje igrijanja, a pripadnici Nacionalne garde idu od vrata do vrata i
provjeravaju stanje kod najugroženijih građana, izvješćuje CNN.

Vezani članci Američka policija, ilustracija Tragedija u SAD-u: Ubijen šestogodišnjak kojeg je majka vozila u školu Ne ljubite svoje kokoši, upozoravaju američke zdravstvene vlastiv Nekima se zaista sve mora nacrtati, zdravstvene vlasti poslale apel: ''Ne ljubite kokoši!''

U St.Louisu je u nedjelju poslijepodne izmjereno -7 stupnjeva
Celzijevih, a u ponedjeljak je jutarnja temperatura iznosila -3
stupnja Celzijevih.

Na području St. Louisa pronađena su mrtva dva muškarca u dobi od 37 i 35 godina, koji su se otrovali ugljičnim monoksidom nakon što su zapalili ugljen u voku za kuhanje u pokušaju da se ugriju. Jedan 56-godišnjak i jedan 81-godišnjak umrli su od smrzavanja.

Oko 350.000 potrošača priključenih na elektromrežu distrubutera Ameren Corp, na područjima kojima je prošla snježna oluja, od Missourija do države Illinois, u ponedjeljak je i dalje bez struje.

Na terenu su brojne ekipe koje popravljaju oštećenja izazvana ledenom kišom, snijegom i olujnim vjetrom no niske temperature otežavaju im rad.

Procjenjuje se da će popravci elektrodistribucijske mreže trajati danima.