Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmatraju nastavak pomoći

SAD nije ukinuo pomoć Egiptu, ali je osudio uhićenje Badiea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medijske vijesti koje upućuju na to da su Sjedinjene Države ukinule pomoć Egiptu nisu točne i administracija još razmatra sve opcije, rekao je u utorak glasnogovornik Bijele kuće i kritizirao uhićenje čelnika Muslimanskog bratstva.

"Taj proces još nije završen i vijesti da je pomoć Egiptu ukinuta nisu točne", rekao je Josh Earnest. Pozivajući se na američkog senatora, mediji u SAD-u objavili su da je Washington u tišini odlučio privremeno suspendirati najveći dio vojne pomoći Egiptu nakon što je vojska u lipnju preuzela vlast u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Sukob se prelijeva u susjedstvo? Policajac u Egiptu ubio dvoje turista i vodiča Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku

>> Uhićen šef Muslimanskog bratstva

"Dok razmatramo nastavak pružanja pomoći, ona nije zaustavljena. Pomoć se pruža periodički i u ratama", pojasnio je Earnest. Dodao je da uhićenje čelnika Muslimanskog bratstva Mohameda Badie nije u skladu sa standardima zaštite temeljnih ljudskih prava.

"Ta je akcija protivna ideji pravosudnog sustava neovisnog od politike", rekao je Earnest.

Egipatske snage sigurnosti uhitile su u utorak Badiea (70), u stanu u sjeveroistočnom Kairu u kojem se skrivao. On je u srpnju optužen za poticanje na nasilje, a sudski postupak protiv njega trebalo bi početi 25. kolovoza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene